Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη το Σάββατο από τα Χανιά.
Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη το Σάββατο από τα Χανιά.
Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύομε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθειάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ήδη η Ευρώπη ζητά αλλαγή των πολιτικών που ακολουθούνται ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο.
Επίσης, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου με την τρόικα και την ΕΕ να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό -τοπικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.