search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 20:49
MENU CLOSE

Τραγωδία στο Έβερεστ

22.05.2012 11:48
Τραγωδία στο Έβερεστ - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η κατάκτηση της κορυφής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για το Έβερεστ, τη δυσκολότερη αποστολή για κάθε ορειβάτη.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η κατάκτηση της κορυφής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για το Έβερεστ, τη δυσκολότερη αποστολή για κάθε ορειβάτη.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλαγιές του διασημότερου βουνού του κόσμου και τρεις ακόμη χάθηκαν το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο.

Ο 61χρονος Γερμανός Έμπερχαρντ Σάαφ και ο 44χρονος Κορεάτης Σονγκ Γιον Μπιν βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή. Ο Σάαφ στις νότιες παρυφές του ψηλότερου σημείου και ο Μπιν στο μέρος που αποκαλείται «Μπαλκόνι», λίγα μέτρα πιο κάτω από την ύψους 8.848 μέτρων κορυφή.

Και οι δύο ορειβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών του Νεπάλ, υπέκυψαν στη νόσο των ορέων η οποία οδηγεί σε εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα. Παρότι και οι δύο ήταν έμπειροι στην ανάβαση μεγάλων βουνών αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Το τρίτο θύμα ήταν μια Καναδή νεπαλικής καταγωγής. Η Σρίγια Σα βρέθηκε νεκρή κατά την κατάβαση από το Έβερεστ και οι αρχές απέδωσαν το θάνατό της στην εξάντληση από την ανάβαση που προηγήθηκε.

Ακόμη δύο άτομα, ένας Κινέζος ορειβάτης και ο οδηγός του από το Νεπάλ αγνοούνται εδώ και τρεις μέρες και εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 20:49