Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις από τους εταίρους της, αλλά αυτές δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε δραματική χαλάρωση των όρων δανειοδότησης, επισημαίνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις από τους εταίρους της, αλλά αυτές δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε δραματική χαλάρωση των όρων δανειοδότησης, επισημαίνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα», τονίζει πρόεδρος του Eurogroup. Σε συνέντευξή του προς το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διευκρινίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαπιστώσεις της Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ), η οποία θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα κρίνει τι είναι δυνατό να γίνει και εάν υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα πρέπει να είναι θεμελιώδεις και «να ακουμπήσουν την ουσία» του προγράμματος, καθώς –όπως επισήμανε- «δεν πρόκειται μόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Πηγή: www.dw.de
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.