search
ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 22:26
MENU CLOSE

Δημιουργία μηχανισμού αποβολής από την ευρωζώνη ζητά η Αυστρία

17.08.2012 14:51
Δημιουργία μηχανισμού αποβολής από την ευρωζώνη ζητά η Αυστρία    - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Την αποβολή από την ευρωζώνη των χωρών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Σπιντελέγκερ, τονίζοντας ότι έχει συζητήσει το θέμα με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Την αποβολή από την ευρωζώνη των χωρών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Σπιντελέγκερ, τονίζοντας ότι έχει συζητήσει το θέμα με Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα αποκλεισμού κάποιου κράτους μέλους από την νομισματική ένωση, όπως είναι οι χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σπιντελέγκερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν εννοεί την Ελλάδα απάντησε ότι «εάν υπήρχε ανάλογος κανονισμός, θα είχαν επιβληθεί ήδη οι συνέπειες» και παρομοιάζοντας την Ελλάδα με την Ισπανία τόνισε ότι «υπάρχει μια φούσκα στα ακίνητα στην Ισπανία, με τη διαφορά ότι οι Ισπανοί δεν μας έχουν εξαπατήσει σε τίποτα».

Σύμφωνα πάντως με τα όσα εκτιμά ο ίδιος, θα χρειαστούν περισσότερα από πέντε χρόνια για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην συνθήκη της ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 22:26