Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια, εκτίμησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γεργκ Άσμουσεν.
Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια, εκτίμησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γεργκ Άσμουσεν.
Ακόμα και σε περίπτωση που η Αθήνα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, «θα μπορούσε να υπάρξει επιπλέον ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση καθώς, για παράδειγμα, η ανάπτυξη είναι χειρότερη από αυτή που αρχικά αναμενόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο. Ωστόσο, ο αξιωματούχος της Ευρωτράπεζας αποσαφήνισε πως τυχόν περαιτέρω βοήθεια προς τη χώρα μας θα πρέπει να δοθεί «από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», κι όχι από την ΕΚΤ, καθώς ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας θα ισοδυναμούσε με «απαγορευμένη νομισματική χρηματοδότηση κρατών».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.