search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:28
MENU CLOSE

Τον έφαγε τον Φαραώ η μαντάμ…

19.12.2012 22:00
Τον έφαγε τον Φαραώ η μαντάμ… - Media

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους βασιλείς, αυτοκράτορες, μονάρχες και λοιπούς στην αρχαιότητα δεν ήταν οι εχθροί του κρατιδίου τους. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους βασιλείς, αυτοκράτορες, μονάρχες και λοιπούς στην αρχαιότητα δεν ήταν οι εχθροί του κρατιδίου τους. Ούτε οι αντιφρονούντες που συχνά είχαν στο παλάτι ή την αυλή τους. Το χειρότερο που μπορούσε να τους βρει ήταν η οργή της γυναίκας τους. Η ιστορία βρίθει με περιπτώσεις όπου ισχυροί άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο από το χέρι ή το μυαλό της γυναίκας που έκαναν το λάθος να αγαπήσουν.
 
Ο τελευταίος που προστέθηκε στη μαύρη αυτή λίστα είναι ο Φαραώ Ραμσής ο 3ος. Ο θάνατος του Αιγύπτιου μονάρχη είχε απασχολήσει επί δεκαετίες τους ιστορικούς και τους ειδικούς καθώς δεν είχαν εξακριβώσει τα ακριβή αίτια. Τώρα όμως τα βρήκαν (και την βρήκαν).
 
Η ομάδα του καθηγητή Άλμπερτ Ζινκ, παλαιοπαθολόγου στο Ινστιτούτο για Μούμιες στην Ιταλία κατάφερε να βρει την αλήθεια, με τη χρήση υπερσύγχρονων ακτινών.
Το αποτέλεσμα λοιπόν έδειξε ότι ο Ραμσής ο 3ος πέθανε στα χέρια πληρωμένου δολοφόνου τον οποίο είχαν προσλάβει η γυναίκα και ο γιός του για να του κόψει τον λαιμό.
 
Μετά την μουμιοποίηση του βασιλιά η πληγή στο λαιμό δεν ήταν δυνατό να φανεί με τα μέχρι πρόσφατα τεχνολογικά μέσα αλλά η πρόοδος της τεχνολογίας βοήθησε στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32