Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών. Προηγήθηκε συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τα δικαστήρια.
Σε δηλώσεις της από την Ευελπίδων η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου τονίζοντας πως «αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους».
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι ξεκίνησε η κατηγορία με καταστροφές στο υπουργείο και τώρα διώκονται για πλημμέλημα και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίς είναι χώρος επίσκεψης εργαζομένων και διαξιφισμών με τον υπουργό.
Σε βάρος των 35 μελών του ΠΑΜΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια έρευνας από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.
Τρίωρη στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ
Στάση εργασίας για το πρωί της Τρίτης, από τις 8 έως τις 11, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά της παραπομπής σε δίκη, 35 εργαζομένων-μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου εισήλθαν στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να δουν τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Η ΑΔΕΔΥ «δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη και καλεί το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες που -καθώς φαίνεται- 'κατασκευάστηκαν' σε βάρος των 35 συλληφθέντων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Επίσης καλεί την κυβέρνηση «να πάψει πια να θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να πάψει να δείχνει το πιο σκληρό και αυταρχικό της χαρακτήρα, εφαρμόζοντας πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.