Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αναζητούσε στο USB τις «λέξεις – κλειδιά»: «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Κοzani». «Θερμό» επεισόδιο στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη και Άδ. Γεωργιάδη, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.
Συνεχίζει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ μόνον για αύριο έχει προγραμματίσει την εξέταση με διαδικασίες εξπρές, των περίπου 43 στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μοναδικό ερώτημα, αν ήταν το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι έδωσε προς φύλαξη, χωρίς να θυμάται, όμως, σε ποιόν, το επίμαχο cd, που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Πάντως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ, που συμμετείχαν στην εξέταση του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ, εξήγησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά και να ανοιχτούν τα 47, που περιείχε το ηλεκτρονικό αρχείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χρησιμοποίησε για την αναζήτηση τις «λέξεις – κλειδιά», «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Κοzani».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πληροφορίες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Καπερνάρος ζήτησε την εξαίρεση των δύο βουλευτών από την Επιτροπή, καθώς, όπως υποστήριξε, στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται συγγενικά τους πρόσωπα. Για τον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι υπάρχει λογαριασμός της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, κάτι που διέψευσε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ για τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι βρέθηκε λογαριασμός θείου του.
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε τον κ. Καπερνάρο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του, με στόχο να προκαλέσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό.
«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από τη λίστα, ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σε αυτήν, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.