search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 13:29
MENU CLOSE

Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» το «κούρεμα» της Ελλάδας

12.07.2013 08:21
Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» το «κούρεμα» της Ελλάδας - Media

Ως μια «μοναδική παράσταση» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην Bild. Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της «δεν βλέπει νέο κούρεμα».

Ως μια «μοναδική παράσταση» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην Bild σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στους τομείς της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αναμένεται την επόμενη Πέμπτη στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά στο ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει η πιθανότητα για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, συνολικά για την Ευρωζώνη.

«Το κούρεμα χρέους ήταν μια μοναδική παράσταση. Πάνω σε αυτό υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη. Όποιος το κλονίσει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει: κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε πλέον ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ωστόσο ότι «το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας τρέχει ως το 2014».

Στην ερώτηση της εφημερίδας αν μπορεί να εγγυηθεί στους Γερμανούς πολίτες ότι και μετά τις εκλογές δεν θα χρειαστεί «να ξεγράψουν γερμανικό χρήμα για την Ελλάδα», ο Σόιμπλε έδωσε την εξής απάντηση: «Εγγυώμαι ότι θα κάνω το παν ώστε το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Οι πρώτες επιτυχίες ήδη φαίνονται. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα γίνεται πάλι πιο ανταγωνιστική και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της».  

«Δεν βλέπει κούρεμα» λέει η Μέρκελ:
 
Μιλώντας στις εφημερίδες Märkische Oderzeitung και Südwest Presse, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι «δεν βλέπει» ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
 
Η καγκελάριος επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την Ελλάδα και συνοδεύει τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας με διμερείς πρωτοβουλίες.
 
Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ ένα δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα σήμαινε επιβάρυνση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους εταίρους στην ευρωζώνη.
 
Κατά την κυρία Μέρκελ η Ευρώπη δεν έχει ακόμη υπερβεί την κρίση και ότι θα έλθουν ακόμη δύσκολοι καιροί. Η διαδικασία υπέρβασης της κρίσης θα διαρκέσει πολύ και θα γίνει βήμα-βήμα, εκτιμά η γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, καθώς στο μεταξύ έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 13:29