Λέγοντας πως η συνολική πορεία της οικονομίας «δεν αμφισβητείται από πουθενά», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ότι η επιπλέον βοήθεια από την ευρωπαϊκή πλευρά είναι δέσμευση εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας «γενικώς, το προβλέπουν – μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».
Σημειώνει πως «παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις».
Όσον αφορά το ζήτημα του Δημοσίου, αναφέρει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, μόλις το 2%, και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
Σχετικά με την πρόσφατη κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ.Κουβέλη, λέγοντας πως θεωρεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του».
Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετία, σημειώνει πως «ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους» και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές.