search
ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 15:28
MENU CLOSE

Τσίπρας: Επίθεση σε Βενιζέλο για τα υποβρύχια

30.09.2013 14:33
Τσίπρας: Επίθεση σε Βενιζέλο για τα υποβρύχια - Media

Σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στην ατζέντα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην κυβερνητική πολιτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά απ’ όπου αναφέρθηκε στο «τεράστιο, πολιτικό, οικονομικό, εξοπλιστικό σκάνδαλο» των υποβρυχίων και ζήτησε να ανακτηθεί ο έλεγχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στην ατζέντα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην κυβερνητική πολιτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά απ’ όπου αναφέρθηκε στο «τεράστιο, πολιτικό, οικονομικό, εξοπλιστικό σκάνδαλο» των υποβρυχίων και ζήτησε να ανακτηθεί ο έλεγχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 
«Ο Έλληνας φορολογούμενος» ανέφερε «έχει δώσει 2,5 δις ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα. Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης ο κ. Σάφα κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα Ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο». 
 
Στη συνέχεια ζήτησε το ελληνικό Δημόσιο «άμεσα να καταγγείλει την σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την ABU DHABI MAR» του Ισ. Σάφα. 
 
Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση των υποβρυχίων «έγκλημα» σε βάρος των ενόπλων Δυνάμεων και του λαού και «σκάνδαλο» για το οποίο προειδοποίησε «οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν» αναφέρθηκε στις ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ: «η σύμβαση του 2010, που έχει την σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου,  είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 15:26