search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Ο Στίβεν Χόκινγκ «στενοχωρήθηκε» όταν βρέθηκε το «σωματίδιο του Θεού»…

13.11.2013 10:31
Ο Στίβεν Χόκινγκ «στενοχωρήθηκε» όταν βρέθηκε το «σωματίδιο του Θεού»… - Media

… διότι, όπως είπε ο ίδιος, είχε βάλει στοίχημα 100 δολάρια ότι κάτι τέτοιο δε θα γινόταν ποτέ!

… διότι, όπως είπε ο ίδιος, είχε βάλει στοίχημα 100 δολάρια ότι κάτι τέτοιο δε θα γινόταν ποτέ!
 
Από το Λονδίνο, όπου εμφανίστηκε σε εκδήλωση για το CERN, ο Στίβεν Χόκινγκ ανέφερε ότι είχε βάλει στοίχημα με συνάδελφό του από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ότι οι επιστήμονες δε θα έβρισκαν ποτέ το μποζόνιο «Χιγκς», και όταν βρέθηκε και η ανακάλυψη τιμήθηκε με Νόμπελ, ο ίδιος… έχασε 100 δολάρια.
 
Ανάλογο «φιάσκο» είχε πάθει παλιότερα, όταν έβαλε (και έχασε) στοίχημα με συνάδελφό του από το Caltech, για το… «απλό» ερώτημα αν χάνονται οι πληροφορίες που «πέφτουν» σε «μαύρη τρύπα».
 
Ο διάσημος επιστήμονας, που θεωρεί ότι πλέον η επόμενη ανακάλυψη θα είναι στοιχεία για τη «Θεωρία-Μ», ενθαρρύνει, όπως είπε, τον κόσμο να ενδιαφερθεί για το διάστημα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να κοιτάμε ψηλά και όχι τα πόδια μας και να διατηρήσουμε έναν παιδικό ενθουσιασμό για το σύμπαν…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:23