Κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Παρίσι απέκλεισαν σήμερα από νωρίς το πρωί Γάλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Η αύξηση του ορίου φορολόγησης στη Γαλλία έχει προκαλέσει κύμα οργής. Οι διαδηλωτές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες κινητοποιούνται ενάντια στην προβλεπόμενη νέα επιβολή φόρου στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα του αγροτικού τομέα και των τροφίμων, θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Δύο συνδικάτα, η Ομοσπονδία συνδικάτων αγροτών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς (FDSEA) και το περιφερειακό τμήμα των νέων αγροτών (JA) είχαν καλέσει τα μέλη τους να οργανώσουν «αποκλεισμό του Παρισιού».