search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:53
MENU CLOSE

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσον Μαντέλα

07.12.2013 08:10
3 εκ. ευρώ άφησε πίσω του ο Μαντέλα - Media

Η σορός του Νέλσονα Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Σάββατο επίσημη πηγή. 

 
Η σορός του Νέλσονα Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Σάββατο επίσημη πηγή. 

Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα.
 
Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα. 

Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία.
 
Την Τρίτη θα τελεστή επιμνημόσυνη δέηση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσονα Μαντέλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02