search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:35
MENU CLOSE

Οι εξουσιαστές πάνε Εξάρχεια

19.12.2013 22:00
Ελεύθεροι με απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τρίτης - Media

Πολλά μπράβο αξίζουν στα παιδιά του 5ου Λυκείου Αθήνας στα Εξάρχεια, που σκάρωσαν την ταινία μικρού μήκους «Ανάλυσέ το» καταγγέλλοντας τα ηλίθια κλισέ περί «γειτονιάς των αναρχικών», ένα αστραπιαίο σουξέ με περισσότερες από 200.000 προβολές στο ΥouΤube.

Πολλά μπράβο αξίζουν στα παιδιά του 5ου Λυκείου Αθήνας στα Εξάρχεια, που σκάρωσαν την ταινία μικρού μήκους «Ανάλυσέ το» καταγγέλλοντας τα ηλίθια κλισέ περί «γειτονιάς των αναρχικών», ένα αστραπιαίο σουξέ με περισσότερες από 200.000 προβολές στο ΥouΤube.

Κάμποσα μπράβο αξίζουν και στον σκηνοθέτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη, που είχε την επιμέλεια, απλώνοντας δίχτυ ασφα­λείας στους πιτσιρικάδες για την πρώτη τους καλλιτεχνική ακροβασία. Όμως ο κακός λύκος τριγυρνάει στο δάσος. Στο τέλος του παραμυθιού, αντίθετα με όσα μας λέγανε, θ’ ανοίξει τη στοματάρα του και θα τους κάνει όλους μια χαψιά. Δεν είναι ένα «φρέσκο» και «χιουμοριστικό βί­ντεο», όπως λένε διάφοροι, δηλαδή γελάσαμε και ΟΚ. Και φυσικά δεν προτείνει «πολιτική λύση», αφού τα παιδιά δεν μου φαίνονται στελεχάκια της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στη γειτονιά που οι μπάτσοι δολοφονούν 1 5χρονα, αμέσως μετά από δύο πυροβολισμούς οι σημερινοί έφηβοι κοιτάνε κατάματα τον φακό, λένε το όνομά τους και τα όνειρά τους. Γιατί; Μα γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα θα τους απαγορεύσει διά ροπάλου να τα υλοποιήσουν. Τα λένε απλώς για να κρατήσουν την τρύπια απόδειξη ότι τα όνειρά τους παρελήφθησαν αρμοδίως. Από ποιους Υποθέτω απ’ όσους θα τους (επι)βραβεύσουν: Δημάρχους, τραγουδοποιούς, τηλεοπτι­κούς αστέρες και άλλους. Τέτοιοι άνθρωποι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις τελετές και τις κριτικές επιτροπές του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος«Πάμε Σινεμά;» που υλοποιούν το υπουργείο Παιδείας (των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, των καταργημένων ολοήμερων σχολείων και των ανατιναγ­μένων πανεπιστημίων) και το υπουργείο Πολιτισμού (των απολύσεων, των περικοπών και της«άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς») σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Το «Ανάλυσέ το» γυρίστηκε για το φετινό 6ο Φεστιβάλ Μαθη­τικών Ταινιών. Κι επειδή όοολοι θέλουν το καλό της νέας γενιάς, ιδού ένα αποσμητικό για την πτωμαΐνη απ’ τη δολοφονία της ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο: η τελετή απονομής του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών, λέει, θα μεταδοθεί (το βρήκα­τε, ήταν SOS) από τη «Δημόσια Τηλεόραση».
 
Ας μην μακρηγορούμε. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Λυκείου της Αθήνας- σχολείου που δεν υπάρχει πια, αφού φέτος«συγχωνεύτηκε» με ένα άλλο – βρήκαν μια ρωγμή στο καταρρέον «σύστημα» και φώναξαν δυνατά την κραυγή τους. Κανενός τ’ αυτί δεν θα ιδρώσει. Το… καταρρέον ευχαρί­στως θα τους συμπαρασύρει στα Τάρταρα του προτεκτοράτου χωρίς μέλλον. Οι εξουσιαστές πάνε σινεμά στα Εξάρχεια. Μία ιδέα για το τέλος: εμπρός για ένα 100% ανεξάρτητο φε­στιβάλ μαθητικών ταινιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:31