search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 00:25
MENU CLOSE

Ανταρκτική: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού με ελικόπτερο

30.12.2013 15:56
Ανταρκτική: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού με ελικόπτερο - Media

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του ρωσικού πλοίου που έχει παγιδευτεί στην Ανταρκτική, πρόκειται να απομακρυνθούν με κινεζικό ελικόπτερο. 

 
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του ρωσικού πλοίου που έχει παγιδευτεί από τους πάγους κοντά στην Ανταρκτική, πρόκειται να απομακρυνθούν με κινεζικό ελικόπτερο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
«Ελήφθη η απόφαση να απομακρυνθούν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος με ελικόπτερο του κινεζικού πλοίου Σούε Λονγκ, εφόσον οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
 
Το ρωσικό σκάφος μεταφέρει συνολικά 74 άτομα, επιστήμονες, τουρίστες και μέλη του πληρώματος.
 
Οι αυστραλιανές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι αυστραλιανό παγοθραυστικό που είχε αναχωρήσει για να προσεγγίσει το παγιδευμένο ρωσικό πλοίο Akademik Shokalskiy αναγκάσθηκε να ανακρούσει πρύμναν λόγω της κακοκαιρίας και πως μια νέα προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
 
Το κέντρο συντονισμού διασώσεων στην Αυστραλία βρίσκεται σε τακτική επαφή με το πλοίο.
 
Η κατάσταση της υγείας όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος είναι καλή.

Φωτογραφίες: Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 00:23