search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.10.2025 03:13
MENU CLOSE

Και το Ελεγκτικό Συνέδριο ερευνά το «Σαλέ Λιάπη»

09.01.2014 17:59
Και το Ελεγκτικό Συνέδριο ερευνά το «Σαλέ Λιάπη» - Media

Έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη στην Ευρυτανία έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 
Έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Καραβοκύρης, από τον Επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας.
 
Ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε να ερευνηθεί εάν προκύπτει επιστροφή των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την  ανακαίνιση του σπιτιού κ. Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά η ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
Τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έχουν ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο ανακαίνισης της επίμαχης κατοικίας του κ. Λιάπη.
 
Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Δ. Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μ. Λιάπη, είχε δώσει απαντήσεις μέσω του δικηγόρου της για το ζήτημα της οικίας. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κ. Λιάπη «ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης» και ότι «πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η επιδότηση αυτή «ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.10.2025 00:59