Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με τροποποίηση του ποινικού κώδικα, που «πέρασε» στη «Βουλή» του παράνομου καθεστώτος στα Κατεχόμενα, καταργείται η θανατική ποινή, αποποινικοποιείται η ομοφυλοφιλία και προβλέπονται πιο αυστηρές ποινές για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων και διανοητικά καθυστερημένων ατόμων.
Με τροποποίηση του ποινικού κώδικα, που ενέκρινε με πλειοψηφία η «Βουλή» του παράνομου καθεστώτος στα Κατεχόμενα, καταργείται η θανατική ποινή, αποποινικοποιείται η ομοφυλοφιλία και προβλέπονται πιο αυστηρές ποινές για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων και διανοητικά καθυστερημένων ατόμων.
Οι «βουλευτές» του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικής Ενότητας δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία, ενώ ενάντια στις τροποποιήσεις ψήφισε και ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος Zορλού Τορέ.
Την ώρα της ψηφοφορίας, διαδήλωναν έξω από τη «Βουλή» τα μέλη της «πλατφόρμας κυπριακών εθελοντικών οργανώσεων», καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, οι τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα θα επιφέρουν «πολιτιστική, εθνική, ηθική, πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική, ιατρική, νομική και ιστορική καταστροφή».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.