search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 13:15
MENU CLOSE

Ισόβια και 25 χρόνια για την κακοποίηση της Μυρτούς

28.01.2014 06:50
Ισόβια και 25 χρόνια για την κακοποίηση της Μυρτούς - Media

Ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο πακιστανό Αχμέτ Βακά που ομολόγησε τη βάναυση κακοποίηση της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι το 2012 στην Πάρο.
 
 

Ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο πακιστανό Αχμέτ Βακά που ομολόγησε τη βάναυση κακοποίηση της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι το 2012 στην Πάρο.
 
Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν:

  • ισόβια κάθειρξη για τη ληστεία
  • ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • ποινή κάθειρξης 18 ετών για το βιασμό
  • τρεις μήνες φυλάκιση για την παράνομη εργασία

 
Νωρίτερα, κατά την έναρξη της δίκης ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου, παρουσία και της μητέρας της άτυχης Μυρτούς, η οποία επιδίωξε να πλησιάσει τον δράση αλλά εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς.
 
Σημειώνεται ότι η Μυρτώ βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα, σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας. Όπως τόνισε η μητέρα της, «η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά!
Περιμέναμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου επέβαλε στον 23χρονο κατηγορούμενο από το Πακιστάν ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για ψευδή ανωμοτί κατάθεσή του σχετικά με την ηλικία του. 

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς τότε η οικογένεια της μικρής και αρκετοί από τους μάρτυρες κατηγορίας ήταν στις ΗΠΑ μαζί με την Μυρτώ.

Η μητέρα της 16χρονης Μυρτούς στην κατάθεσή της ανέφερε:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!

-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

– Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

– Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

– Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

– Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω…

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

– Μαμά, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

– Μήπως ειναι η Μυρτω; ρώτησα

– Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο.»

«Τρόμαξα να την αντικρύσω», λέει η αδελφή της
 
Η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη, η αδελφή της Μυρτώς, μίλησε στο δικαστήριο για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της.
 
Επιχείρησε να μιλήσει για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης εναντίον της Μυρτούς, αλλά οι λυγμοί δεν την άφηναν. Η κοπέλα έκανε διαρκώς παύσεις και δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά.
 
Τη στιγμή που ομολόγησε ότι «τρόμαξε» να αντικρίσει την αδερφή της και κατέρρευσε μη μπορώντας να συνεχίσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 13:15