ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 07:31
MENU CLOSE

«Βλέπει» πετρέλαιο ο Γ. Μανιάτης

28.01.2014 22:00

Στη βάση δεδομένων (data room) του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται πλέον η πλήρης επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων που αποκτήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και Ν. Κρήτης από τη Νορβηγική εταιρεία PGS.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, «από την προκαταρτική αξιολόγηση των δεδομένων προκύπτουν ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε περιοχές που ήδη παράγουν υδρογονάνθρακες, σε γειτονικές χώρες (ΝΑ Ιταλία και Αλβανία). Η ερμηνεία των δεδομένων που θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες, θα αναδείξει τις πλέον ελκυστικές περιοχές από άποψη πετρελαϊκού δυναμικού. Με πλήρη υπευθυνότητα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούμε και σε όλα τα επόμενα βήματα».

Τα δεδομένα θα είναι στη διάθεση των πετρελαϊκών εταιρειών από τον Φεβρουάριου ενώ αντίστοιχα “data rooms” θα λειτουργήσουν σε Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο.

Η βάση δεδομένων υπό τον τίτλο “Greece MegaProject”, περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 07:31
Exit mobile version