search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:24
MENU CLOSE

Γυμνή διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις

04.02.2014 10:26
Γυμνή διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις - Media

Δεν της φτάνουν όλα όσα τραβάει η Ισπανία με την ύφεση και την ανεργία, ήρθε και το θέμα των εκτρώσεων να ταράξει τα νερά.

Δεν της φτάνουν όλα όσα τραβάει η Ισπανία με την ύφεση και την ανεργία, ήρθε και το θέμα των εκτρώσεων να ταράξει τα νερά.
 
Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόϊ σκοπεύει να γυρίσει τη χώρα στα χρόνια του Φράνκο στο συγκεκριμένο θέμα. Η έκτρωση ήταν ουσιαστικά απαγορευμένη στην βαθιά καθολική χώρα επί χούντας και οι κυρώσεις τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους γιατρούς σοβαρότατες.
 
Χιλιάδες Ισπανίδες πήγαιναν τα χρόνια εκείνα στο Λονδίνο για να υποβληθούν στην επέμβαση και ήταν τόσες πολλές που αεροπορική εταιρεία οργάνωνε πατήσεις τσάρτερ για το σκοπό αυτό. Το 2010 η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση πέρασε νέο νόμο ο οποίος επιτρέπει την διακοπή της κύησης αν το έμβρυο είναι μικρότερο των 14 εβδομάδων.
 
Ο Ραχόϊ αποφάσισε να επαναφέρει τον παλιό νόμο και μάλιστα με πιο σκληρό τρόπο: για να γίνει έκτρωση πρέπει να υπάρχει βεβαίωση δύο γιατρών (χωρίς σχέση με την κλινική που έχει επιλέξει η γυναίκα για την επέμβαση) που να πιστοποιούν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η εγκυμοσύνη κινδυνεύει σοβαρά η υγεία της.
 
Στην καθιερωμένη κυριακάτικη λειτουργία στον καθεδρικό της Μαδρίτης ο καρδινάλιος Αντόνιο Μαρία Ρούκο που είναι υπέρμαχος του νέου νόμου, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από πέντε γυναίκες. Μέλη των Femen έμειναν γυμνές από τη μέση και πάνω και στον κορμό τους ανέγραφαν με πολύχρωμα γράμματα «μείνετε μακριά από τα γεννητικά μας όργανα». Οι γυναίκες πέταξαν εσώρουχα προς τον αρχιεπίσκοπο και φώναζαν «η έκτρωση είναι ιερή» μέχρι να τις απομακρύνουν από τον χώρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:24