search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 13:05
MENU CLOSE

Συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

28.02.2014 18:19
Το \

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα, το ύψος του δημοσιονομικού κενού, το ύψος του πλεονάσματος και τη βιωσιμότητά του ήταν τα κύρια θέματα της ατζέντας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα.

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα, το ύψος του δημοσιονομικού κενού, το ύψος του πλεονάσματος και τη βιωσιμότητά του ήταν τα κύρια θέματα της ατζέντας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα.

H τρόικα φέρεται αντίθετη με τη διανομή μέρους του πλεονάσματος πριν από τις ευρωεκλογές και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιζητεί μια κατ' αρχήν συμφωνία έως τις 8 Μαρτίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου.
 
Ανοικτά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ακόμη τα θέματα του υπουργείου Εργασίας για το ύψος των εισφορών και τις ομαδικές απολύσεις.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας συμμετείχε στην συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εξετάστηκε το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Η συνάντηση, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, έγινε σε καλό κλίμα και αναγνωρίστηκε η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων στη διετία 2013 – 2014.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα θα επαναληφθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 13:04