ΣΥΡΙΖΑ: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του βαρυποινίτη - Δόθηκε εντολή από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Άμφισσας
29.03.2014
10:51
Την άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του κρατούμενου που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«O θάνατος κρατούμενου ενώ βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση σε πειθαρχικό κελί με κάμερα ασφαλείας που παρακολουθεί κάθε του κίνηση γεννά εφιαλτικά ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του», αναφέρει το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος.
«Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορούν να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχό του» καταλήγει η ανακοίνωση.
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες τραυματισμού του Αλβανού βαρυποινίτη που εξέπνευσε χθες στις φυλακές της Νιγρίτας Ιλι ΚαρΈλι, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμφισσας Νίκος Αντωναράκος.
Η έρευνα θα στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση και αφορά τόσο τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου ο Καρέλι την 25η Μαρτίου δολοφόνησε ένα ψυχρώ τον το αρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, όσο και στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας που στη συνέχεια κρατήθηκε. Την προανάκριση θα διενεργήσει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων .
Για το ίδιο θέμα, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Αλβανό κατάδικο, και ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.
«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας