Η απίστευτη και πρωτοφανής… απολογία του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου στον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, την οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δημοσιοποίησε χθες, έπεσε σαν κεραυνός στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον ζήτημα
Στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες σε τρεις τηλ. σταθμούς ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δένδια και Αθανασίου και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. Σχολίασε δε ότι η γειτνίαση του Μπαλτάκου με τη Χ.Α. δεν είναι γεωγραφική, αλλά ιδεολογική.
Μείζον πολιτικό ζήτημα διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το βίντεο Κασιδιάρη, το οποίο, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν «ξεπλένεται» με την παραίτηση Μπαλτάκου. Ο ίδιος ζήτησε οι Δένδιας, Αθανασίου και Σαμαράς να εμφανιστούν στη Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις γιατί, όπως είπε, εγείρεται μείζον θέμα για την κυβέρνηση.
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η αποπομπή Μπαλτάκου είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει και ζήτησε οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να δώσουν εξηγήσεις. Υπογράμμισε δε ότι «επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας».