Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα φαγητό που αρέσει σε όλους και δεν θα σας προδώσει όπου και να το προσφέρετε. Αν προτιμήσετε να το κάνετε στο μπάρμπεκιου αντί για το φούρνο, ακόμα καλύτερα.
Ένα φαγητό που αρέσει σε όλους και δεν θα σας προδώσει όπου και να το προσφέρετε. Αν προτιμήσετε να το κάνετε στο μπάρμπεκιου αντί για το φούρνο, ακόμα καλύτερα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ΩΡΑ
Υλικά
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 κιλό πατάτες babyμε τη φλούδα
αλάτι & πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζ. τσαγ. μαυροδάφνη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
3 κ.γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Για τη σάλτσα
1 φλιτζ. τσαγ μαυροδάφνη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή ταψί όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες και τις πατάτες. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου, αλατοπιπερώνοντας λίγο πριν από το τέλος. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη μαυροδάφνη μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν γλάσο.
Ψήνουμε τις μπριζόλες σε γκριλιέρα και από τις δυο πλευρές, ανάλογα με το πόσο ψημένες τις θέλουμε. Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και σε ένα μπολάκι τη σάλτσα μαυροδάφνης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.