Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε αυτή την εκδοχή, τα σοκολατάκια έχουν επικάλυψη κακάο, όμως μπορείτε να τα φτιάξετε με επικάλυψη ψιλοτριμμένων ξηρών καρπών της αρεσκείας σας ή τριμμένου μπισκότου.
Σε αυτή την εκδοχή, τα σοκολατάκια έχουν επικάλυψη κακάο, όμως μπορείτε να τα φτιάξετε με επικάλυψη ψιλοτριμμένων ξηρών καρπών της αρεσκείας σας ή τριμμένου μπισκότου.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 ΩΡΑ
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 ½ κ.σ. ρούμι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
σκόνη κακάο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπενμαρί.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μεταλλικό μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα, εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για ½-1 ώρα.
Μόλις πήξει, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού. Την πλάθουμε με το χέρι σε μπαλάκι και την κυλάμε στη σκόνη κακάο, να καλυφθεί παντού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλα τα σοκολατάκια.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.