Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν οι σύλλογοι αργαζομένων της ΒΙΟΜΕ (Βιομηχανικής Μεταλλευτικής) και της ΑLMECO.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των 150 εργαζομένων της ALMACO Ιωάννης Ευστρατίου αναφέρθηκε στα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και γνωστοποίησε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε κατάσχεση της εταιρείας και σε περιφρούρηση του εργοστασίου.
Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο υποστήριξαν το αίτημα των εργαζομένων για την έμπρακτη συμπαράσταση της Περιφέρειας. Συνάντηση μαζί τους είχε λίγο αργότερα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση της διοίκησης στους εργαζόμενους.
Προσπαθούν να πάρουν πίσω το εργοστάσιο
Στο μεταξύ, συνεχείς είναι η προσπάθειες της εργοδοσίας να επανακτήσει τη διεύθυνση του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, που βρίσκεται υπό εργατικό έλεγχο τους τελευταίους μήνες.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, «με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά επιχειρείται η επιστροφή της εξαφανισμένης εδώ και 2,5 χρόνια εργοδοσίας της ΒΙΟΜΕ στη διοίκηση του εργοστασίου και η εκδίωξη των εργαζομένων από αυτό.
Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητάει να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, και να εκκενώσει το εργοστάσιο.»
Οι εργαζόμενοι ζητούν την «αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα», εν όψει και της εκδίκασης του αιτήματος της εργοδοσίας στις 8 Ιούλη.