Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η κάνναβη, ιδιαίτερα εάν γίνεται χρήση σε νεαρή ηλικία, έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η αντίληψη πως η κάνναβη είναι ακίνδυνο ναρκωτικό είναι επικίνδυνα λανθασμένη.
Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η κάνναβη, ιδιαίτερα εάν γίνεται χρήση σε νεαρή ηλικία, έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία. Με αφορμή τις συζητήσεις για τη νομιμοποίηση της χρήσης σε διάφορες χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η αντίληψη πως η κάνναβη είναι ακίνδυνο ναρκωτικό είναι επικίνδυνα λανθασμένη.
Το γραφείο για τα ναρκωτικά και το έγκλημα του ΟΗΕ, σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή την ετήσια αναφορά του οργανισμού για τα ναρκωτικά, ανέφερε ότι η κάνναβη παραμένει το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες κοινής γνώμης η κάνναβη ήταν το ναρκωτικό που καταναλώθηκε περισσότερο στα δύο τρίτα των κρατών. Ο αριθμός των χρηστών παγκοσμίως ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι, εάν και η κάνναβη θεωρείται ως ακίνδυνο ναρκωτικό, προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία. Η κάνναβη προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες και περιορισμό της λειτουργίας της μνήμης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.