ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 16:25
MENU CLOSE

Ο Αβραμόπουλος στην Κομισιόν

27.07.2014 09:37

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή"

Η απόρριψη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη
 
Ντόρα, δεν πας για επίτροπος στην Κομισιόν. Αυτό ήταν το νόημα του τηλεφωνήματος που έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη το όνομα της οποίας ακουγόταν έντονα ως της βασικής υποψηφίου να διαδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη ως Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά πληροφορίες από συνεργάτες του πρωθυπουργού η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με την κυρία Μπακογιάννη έγινε σε καλό κλίμα. Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντίπαλό του στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ τους λόγους για τους οποίους η κυρία Μπακογιάννη δεν θα είναι η πρόταση της Ελλάδας για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.
 
Πηγή: prothothema.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 16:25
Exit mobile version