search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Καράβι ταξιδεύει Μπάρι, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο χωρίς ελέγχους – Καταγγελία προς τον υπουργό Ναυτιλίας

28.07.2014 17:26
Καράβι ταξιδεύει Μπάρι, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο χωρίς ελέγχους – Καταγγελία προς τον υπουργό Ναυτιλίας  - Media

Το καλοκαίρι του 2014 οι ταξιδιώτες μπαίνουν στο καράβι που βρίσκεται δεμένο στο Μπάρι και πατάνε στεριά, στην Ηγουμενίτσα, μετά από 24 ώρες. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η καταγγελία προς τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κάνει λόγο για ένα πλοίο που παθαίνει βλάβες μεσοπέλαγα, για ένα καράβι που πρόκειται να περάσει έλεγχο σχεδόν στο τέλος του καλοκαιριού και για πολλά άλλα…          

Το καλοκαίρι του 2014 οι ταξιδιώτες μπαίνουν στο καράβι που βρίσκεται δεμένο στο Μπάρι και πατάνε στεριά, στην Ηγουμενίτσα, μετά από 24 ώρες. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η καταγγελία προς τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κάνει λόγο για ένα πλοίο που παθαίνει βλάβες μεσοπέλαγα, για ένα καράβι που πρόκειται να περάσει έλεγχο σχεδόν στο τέλος του καλοκαιριού και για πολλά άλλα…          
 
(Αναδημοσίευση από το lefkadapress.gr)
 
«Κάθε χρόνο το καθιερωμένο ταξίδι στην Ιταλία ξεκινούσε από την Ηγουμενίτσα για την Αγκόνα με ένα απ’ όλα τα πλοία της γραμμής. Φέτος οι τιμές για τη γραμμή της Αγκόνα είναι απαγορευτικές για πολλούς από εμάς.
Έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε για Μπάρι με την μισή τιμή απ’ ότι για Αγκόνα. Και εκεί κ. Βαρβιτσιώτη ξεκίνησε το δράμα μας αλλά και το δράμα κάθε επιβάτη που αποφασίζει να ταξιδέψει με το πλοίο Horizon το οποίο έχει η εταιρεία Europeanseaways και πρακτορεύεται από την Vedouris.
 
Ένα καράβι που κάνει τη διαδρομή Μπάρι – Ηγουμενίτσα αλλά και Μπάρι – Κεφαλονιά – Ζάκυνθο και αντίστροφα. Μια διαδρομή που στην επιστροφή με 350 επιβάτες περίπου (26 Ιουλίου 2014) κράτησε σχεδόν 24 ώρες. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Μπήκαμε στο Μπάρι στις 10.30 μ.μ. και φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα το επόμενο βράδυ 21.45. Κανένας φυσικά από τους υπεύθυνους δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια ανακοίνωση σε όλους εμάς που καρτερικά υπομέναμε τόσες ώρες ταλαιπωρίας.  Ένα καράβι, με κυπριακή σημαία την οποία και αυτή έχει ανάποδα και οι τουρίστες στο λιμάνι της Κέρκυρας την φωτογράφιζαν, που δεν έχει ούτε μία τηλεόραση για τα «ζώα», που ως φαίνεται θεωρούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας τους επιβάτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται όλες αυτές τις ώρες με ένα καράβι το οποίο παθαίνει βλάβη μεσοπέλαγα μέσα στη νύχτα. Και ευτυχώς επιδιορθώνεται χωρίς να καταλάβουν κάτι οι περισσότεροι από τους δεκάδες επιβάτες που κοιμούνται σε κάθε γωνιά των παλιών και φθαρμένων μοκετών του.
 
Με τους περισσότερους από τους ανθρώπους του πληρώματος να είναι αλλοδαποί. Ακόμη και οι εργαζόμενοι στο ένα και μοναδικό μπαρ με τα μικρά muffins να πουλιούνται 2,50 ευρώ και χωρίς ένα ελληνικό καφέ, να είναι αλλοδαποί και να μην μπορούν να καταλάβουν τους αγανακτισμένους πελάτες τους. Και οι ελάχιστοι Έλληνες του πληρώματος να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ηρεμήσουν τον κόσμο που προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Και το πιο απλό, επειδή αυτή την εποχή κάνουν αυστηρούς ελέγχους, και πολύ σωστά, σε όλα τα καταστήματα των τουριστικών προορισμών μικρά ή μεγάλα. Πουλάνε σε ένα χώρο του καραβιού αυτού τον οποίο έχουν ονομάσει duty free, κούτες τσιγάρα χωρίς απόδειξη γιατί ένας με αισχρή συμπεριφορά από το πλήρωμα, μπροστά μου νομίζοντας πως δεν μιλώ ελληνικά, υπέδειξε στον υπάλληλο να μην κόβει αποδείξεις γιατί αλλιώς δεν θα λέγονται αφορολόγητα… Ξέρει πολύ καλά υποπτεύομαι ο κύριος αυτός ότι το αφορολόγητο αφορά τον φόρο καπνού και όχι το ΦΠΑ.  Ένα καράβι που δεν θα έπρεπε όχι μόνο για τα παραπάνω αλλά και για την εικόνα της χώρας μας να κάνει αυτό το ταξίδι και να μεταφέρει κόσμο σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο , Κεφαλονιά κλπ.
 
Και όμως, όπως πληροφορηθήκαμε  από το λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που ενημερώσαμε αμέσως μόλις πιάσαμε λιμάνι μετά από 24 ώρες, το πλοίο αυτό πρόκειται να περάσει από έλεγχο στις 7 Αυγούστου. Και πολύ φοβάμαι ότι όλα, περιέργως, θα βρεθούν εντάξει. Και θα συνεχίσει να κάνει αυτά τα δρομολόγια μέχρι να συμβεί κάτι που δεν θα μπορέσει κανένας να αντιμετωπίσει. Και τότε τι θα γίνει κ. υπουργέ;».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:15