Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Επίθεση κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ο Κάστρο συγκρίνει τις δηλώσεις εκπροσώπων του ΝΑΤΟ με τη συμπεριφορά των Ναζί και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την ανάφλεξη πολέμων σε ολόκληρο τον πλανήτη και για τη δημιουργία των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Επίθεση κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο με άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε κουβανικά ΜΜΕ. Ο Φιντέλ Κάστρο συγκρίνει τις δηλώσεις εκπροσώπων του ΝΑΤΟ με τη συμπεριφορά των Ναζί και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την ανάφλεξη πολέμων σε ολόκληρο τον πλανήτη και για τη δημιουργία των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Ο Κουβανός ηγέτης κατηγορεί το ΝΑΤΟ και τους ηγέτες των χωρών που μετέχουν στο ΝΑΤΟ για υποκρισία και επιθετικότητα. «Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών Ες-Ες», έγραψε χαρακτηριστικά. «Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου».
«Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (τη Ρωσία και την Κίνα)», έγραψε υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία και η Κίνα είναι οι χώρες που «υλοποίησαν το ηρωικό έργο του να βάλουν τέλος στην ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική τάξη που είχαν επιβάλει στον κόσμο η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής».
Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγορεί τον γερουσιαστή McCain, υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και ότι συμμετείχε στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών.
Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις ΗΠΑ, παρά το κόστος που πληρώνει η Κουβανική οικονομία από το συνεχιζόμενο εμπάργκο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κόστος από τη συνθηκολόγηση με ένα εχθρό που σου επιτίθεται χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Κάστρο εξήρε το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης για τη συγκέντρωση και διανομή της τεχνολογίας σε ένα μεγάλο αριθμό αδύναμων και λιγότερο ανεπτυγμένων κρατών, τα αναπόφευκτα θύματα της αποικιακής εκμετάλλευσης».
Πηγή: rt.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.