search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:01
MENU CLOSE

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ- Τι δηλώνουν οι συμμετέχοντες στο «Π»

22.09.2014 21:00
24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ- Τι δηλώνουν οι συμμετέχοντες στο «Π» - Media

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, μετά από την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

 
24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, μετά από την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
 
Η ΑΔΕΔΥ επιμένει στη συγκεκριμένη κίνηση προκηρύσσοντας νέα αποχή «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου». Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».
 
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση, με τις καθαρίστριες να διατίθενται να κατασκηνώσουν έξω από τον Άρειο Πάγο.
 
Σε αυτό συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο να δηλώνει στο topontiki.gr ότι: «Απέχουμε από το καθήκον της αξιολόγησης. Είμαστε ενάντια σε αυτό το μέτρο. Κηρύξαμε από χθες απεργία αποχή από το καθήκον της αξιολόγησης γιατί η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση μέσα από αυτό αλλά τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου φορέα.

Δεν επιδιώκει τη βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων αλλά δημιουργεί νέα δεξαμενή προς χρήση της κάθε νέας συμφωνίας που θα κάνει με την τρόικα». Και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι: « Η τρόικα είναι γνωστό ότι επιδιώκει νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες και η κυβέρνηση σπεύδει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα συστήνοντας ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο υποχρεωτικά θα κρίνει το 15% ως ανεπαρκείς υπαλλήλους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό γιατί είναι ζήτημα επαγγελματικής αξιοπρέπειας, δουλεύουμε σε δυσμενείς συνθήκες, εργασιακής εξουθένωσης με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Και δεν είναι μόνο αυτό γιατί κινδυνεύει το εργασιακό μας μέλλον».
 
Να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν στις κατά τόπους περιφέρειες διαμαρτυρίες την πρώτη μέρα του Οκτώβρη ενώ την επόμενη μέρα έχουν προκηρύξει απεργία και  συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα νοσοκομεία σήμερα αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν  οι εργαζόμενοι στις προνοιακές μονάδες, στα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
 
Τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ έχει γνωστοποιήσει και η ΠΟΕ- ΟΤΑ, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βασίλη Γκιτάκο να σημειώνει στο topontiki.gr πως  η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον αγώνα των εργαζομένων και επιστρατεύει ακόμη και τη δικαιοσύνη για να πετύχει τους σκοπούς της.

«Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει απεργία- αποχή διαρκείας από κάθε εργασία που έχει σχέση με τη διαδικασία της αξιολόγησης και του προσχηματικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων, δείχνοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να καταργήσουν στην πράξη το νόμο 4250 που αφορά την αξιολόγηση. Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που γίνεται και με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών στον Άρειο Πάγο συνδέει τον αγώνα τους με τον αγώνα όλων των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα- απόλυση και μοναδικό αίτημα- απαίτηση είναι να ξανα γυρίσουν όλοι πίσω στις δουλειές τους», μας λέει χαρακτηριστικά ο  Βασίλης Γκιτάκος. 
 
Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, με την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ελένη Ζωγραφάκη, να αναφέρει στο topontiki.gr ότι: «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όποιον μηχανισμό θέλει προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Χρησιμοποιεί ακόμη και τα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική μία μορφή κινητοποίησης των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα».

Προσθέτει ακόμη πως η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου «αθώα όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση», καθώς, όπως υποστηρίζει, οδηγεί στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην απαξίωση των εργασιακών συνθηκών αλλά και σε μαζικές απολύσεις τις οποίες φυσικά επιβάλλει η τρόικα. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16