search
ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 17:16
MENU CLOSE

Ο Σέρλοκ Χολμς «επιστρέφει» στην πατρίδα του

04.10.2014 21:00
Ο Σέρλοκ Χολμς «επιστρέφει» στην πατρίδα του - Media

Έπειτα από 125 χρόνια απουσίας, η πρώτη σελίδα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ από το βιβλίο «The Sign of the Four» επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο του Λονδίνου. 

Έπειτα από 125 χρόνια απουσίας, η πρώτη σελίδα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ από το βιβλίο «The Sign of the Four» επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο του Λονδίνου.

«Ο Σέρλοκ Χολμς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Λονδίνο. Θέλοντας να γιορτάσουμε την 125η επέτειο της συγγραφής του δεύτερου βιβλίου τού σερ Κόναν Ντόιλ φέραμε την πρώτη σελίδα του πίσω στην πόλη που φιλοξένησε τη γέννησή του», έχει δηλώσει ο επιμελητής της έκθεσης Άλεξ Βέρνερ. Το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι το πρώτο ολοκληρωμένο κείμενο του Σέρλοκ Χολμς – εκτός από τις σημειώσεις και τις επιστολές του –, το οποίο βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη για 6 δολάρια το 1914 και για 50 δολάρια το 1929. Τώρα, η αξία του είναι ανεκτίμητη. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 17 Οκτωβρίου και θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για τον διάσημο ντετέκτιβ, μετά το 1951 στο Φεστιβάλ της Βρετανίας.

O Banksy «χτυπά» με νέο έργο
Πριν από λίγες μέρες ένα νέο γκράφιτι από τον διάσημο street artist Banksy εμφανίστηκε στον τοίχο της παραθαλάσσιας πόλης Folkestone, στη βρετανική κομητεία Κεντ. Το νέο έργο ονομάζεται «Art Buff» και απεικονίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα να σκύβει και να εξετάζει προσεκτικά, σαν να διαβάζει, κάτι στο πάνω μέρος ενός αρχαίου κίονα, την ίδια στιγμή που φαίνεται να φοράει ακουστικά ξενάγησης μουσείου και να έχει δεμένα τα χέρια της από πίσω. Μάλιστα, φημολογείται ότι ο Banksy ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου πριν από τη δημιουργία του, ενώ έχει τοποθετήσει ειδικό πλαστικό κάλυμμα στον τοίχο ώστε το έργο να παραμείνει άθικτο.

Πρώτη Εβδομάδα Κόμικς στην Αίγυπτο
Αν και η τέχνη των κόμικς είναι ακόμα σε αρχικά στάδια στην Αίγυπτο, με καλλιτέχνες να μην μπορούν ακόμα να εκδώσουν τα σκίτσα τους, ήρθε η στιγμή που το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια φιλοξένησε (22 – 27.9) για πρώτη φορά μια εβδομάδα αφιερωμένη στα κόμικς και στις γελοιογραφίες. Η έκθεση αυτή είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε ντόπιους σκιτσογράφους να ανταλλάξουν ιδέες ή και λύσεις πάνω σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αιγύπτου. Συμμετείχαν και ξένοι δημιουργοί από τη Γαλλία και τη Γερμανία με σκοπό τη δημιουργία διαλόγου μέσα από διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικά θέματα. Μάλιστα, στην έκθεση υπήρχαν και τρισδιάστατα σκίτσα, τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να διαβάζουν με τη βοήθεια τρισδιάστατων γυαλιών. Πέρα από τις εκθέσεις, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια, ομιλίες και masterclass με επίκεντρο τον κόσμο της 9ης τέχνης. Η πρώτη εβδομάδα κόμικς διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe της Αιγύπτου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 17:16