Στο Μιλάνο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Απασχόληση, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να είναι η διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της λιτότητας.
Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος για την Απασχόληση, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σύγκρουση ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με τον πρόεδρο της Γαλλίας να αναγκάζεται να τηρήσει αμυντική στάση και τον ιταλό πρωθυπουργό να περνά στην επίθεση ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Περί τους είκοσι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται σήμερα στο ραντεβού του Μιλάνου, το οποίο θεωρητικά είναι αφιερωμένο στην ανεργία των νέων, αλλά αναμένεται να δώσει την ευκαιρία για μία «πολιτική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση» όπως το έθεσε ο Ματέο Ρέντσι στην επιστολή-πρόσκληση που απηύθυνε προς τους ευρωπαίους εταίρους του.
Αν και η ιταλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο μοναδικός πρωταγωνιστής της συνέντευξης Τύπου που θα κλείσει τις εργασίες θα είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι ενώπιον των δημοσιογράφων θα παρουσιαστεί τελικά το τρίο Ματέο Ρέντσι, Φρανσουά Ολάντ και Αγγελα Μέρκελ.