search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:03
MENU CLOSE

Ξέφρενες σπατάλες δημοσίου χρήματος από αγροτοσυνδικαλιστές αποκαλύπτουν έλεγχοι

15.10.2014 18:29
Ξέφρενες σπατάλες δημοσίου χρήματος από αγροτοσυνδικαλιστές αποκαλύπτουν έλεγχοι - Media

Τεράστιες σπατάλες δημοσίου χρήματος από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν υπηρεσίες του υπ. Αγροτικής ανάπτυξης αλλά και επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

 
Τεράστιες σπατάλες δημοσίου χρήματος από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν υπηρεσίες του υπ. Αγροτικής ανάπτυξης αλλά και επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
 
Το πόρισμα των ελεγκτών διαβιβάστηκε στη Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές που είχαν πρόσβαση στα πορίσματα, το μεγαλύτερο «πάρτυ» εντοπίζεται στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
 
Συγκεκριμένα, οι μη σύννομες δαπάνες της ΠΑΣΕΓΕΣ από Πρόεδρο και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2001 – 2011 ανέρχονται συνολικά σε 342.000 ευρώ και κατανέμονται ως εξής:
 
-100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος και πληρωνόταν το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και η καθαρίστρια
-103.000 ευρώ πιστωτική κάρτα προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ
-68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν
-46.000 ευρώ κινητά τηλέφωνα για πρόεδρο και 30.000 ευρώ για γενικό διευθυντή
-25.000 ευρώ κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ
– Αγορές από duty free άγνωστου ποσού
 
Στη ΣΥΔΑΣΕ εντοπίστηκαν μικρά τιμολόγια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ θέμα υπάρχει και με ταμείο 157.000 ευρώ που είχαν ο Πρόεδρος και ο ταμίας το οποίο αν και όφειλαν δεν είχαν καταθέσει στην τράπεζα.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων από τις ελεγκτικές αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποιων πράξεων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16