Το BBC για το ελληνικό «classico»: Το πιο σκληρό ντέρμπι στην Ευρώπη
22.10.2014
13:56
Με αφορμή την παρουσία του Άγγλου γκολκίπερ Λουκ Στιλ, στον Παναθηναϊκό και την προ ετών θητεία του Ματ Ντέρμπισάιρ στον Ολυμπιακό, το BBC, κάνει αναφορές σε συμπλοκές οπαδών με την Αστυνομία, για καπνογόνα, μολότοφ, σπασμένα καθίσματα, επιθέσεις σε παίκτες, αντικείμενα σε προπονητές και καταστροφές στο γήπεδο και στους γύρω χώρους.
Ο Ματ Ντέρμπισαϊρ, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και μάλιστα, ένα δικό του γκολ είχε κρίνει ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να συγκρούονται στη συνέχεια με την Αστυνομία προκαλώντας μεγάλες φθορές στο Στάδιο, είπε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει φανατισμός στην Ελλάδα. Όλη την εβδομάδα του ντέρμπι όλοι προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η νίκη και πως αν δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτήν, τουλάχιστον δεν πρέπει να ηττηθείς».
Οι Άγγλοι αναφέρουν, μάλιστα, τα πιο «σκληρά» επεισόδια των τελευταίων ετών και συμπεριλαμβάνουν σε αυτά τον θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λαυρίου και το ντέρμπι του 2012, όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σύγκρούστηκαν με την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και να διακοπεί οριστικά ο αγώνας λίγο αργότερα.