search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:21
MENU CLOSE

Ο ΠΑΟ έφερε «τούμπα» το πρωτάθλημα

10.11.2014 05:37
Ο ΠΑΟ έφερε «τούμπα» το πρωτάθλημα - Media

Ένας σπουδαίος Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο» τον ΠΑΟΚ και με γκολ από Ατζαγκούν και Καρέλη υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα (2-1) φωνάζοντας κι αυτός «παρών» στο πρωτάθλημα!

Ένας σπουδαίος Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο» τον ΠΑΟΚ και με γκολ από Ατζαγκούν και Καρέλη υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα (2-1) φωνάζοντας κι αυτός «παρών» στο πρωτάθλημα!
 
Και διαβασμένος και με περισσότερες δυνάμεις εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην «καυτή» Τούμπα και πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου με μπροστάρη τον Ατζαγκούν και εξαιρετικές αντεπιθέσεις άντεξαν στην πίεση της έδρας και της ομάδας του Αναστασιάδη και πήραν τρεις βαθμούς και κυρίως ψυχολογία που τους βάζουν ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος.
 
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, παρά τη διάθεση και την πειθαρχία τους, δεν είχαν ούτε τις δυνάμεις, ούτε το καθαρό μυαλό, στοιχεία που μαζί με τις κομβικές απουσίες τους (Ρατς, Μακ και Σκόνδρας) αποδείχθηκαν καταλυτικά για την έκβαση της αναμέτρησης.
 
Επιπλέον, έδειξαν αδυναμία να παίξουν στοιχειωδώς καλή άμυνα όταν  Παναθηναϊκός βρήκε χώρους-κάτι που έχει επισημάνει εδώ και καιρό ο προπονητής του-και το πλήρωσε. Πάντως, ο κόσμος που γέμισε την Τούμπα χειροκρότησε παρά την πίκρα αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ.
 
Η επιτυχία της αθηναϊκής ομάδας δημιουργεί πια νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, καθώς αφενός η ίδια μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς και μπορεί να ελπίζει στον τίτλο, δεδομένου του ότι έχει τα ντέρμπι του Β΄ γύρου στην έδρα της και αφετέρου επέτρεψε στον «αιώνιο αντίπαλό» της, Ολυμπιακό να βρεθεί στο -2 από την πρώτη θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει σε μερικές εβδομάδες τον «Δικέφαλο» στο Φάληρο.
 
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με διάθεση να «στριμώξει» τον αντίπαλό του, όμως ήταν ο Παναθηναϊκός που «φρέναρε» τους γηπεδούχους στο 7ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα από την απόκρουση του Γλύκου βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κουτρουμπής αστόχησε από κοντά.
 
Στο 19ο λεπτό ο βοηθός ανέκοψε με (ανύπαρκτο) οφσάιντ τον Καρέλη που ήταν έτοιμος να φύγει προς την αντίπαλη περιοχή, ύστερα από την μπαλιά του Κλωναρίδη, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έλειψαν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ανταποκρίνονταν καλά στα ανασταλτικά καθήκοντά τους.

Ως εκ τούτου ένα σουτ του Γκολάσα στο 34΄ που μπλόκαρε ο Στιλ κι ένα φάουλ του Νάνο στο 45΄ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ήταν οι υπόλοιπες φάσεις για το πρώτο μισό.

Με προφανή σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι», με το επιθετικό πλάνο του Αναστασίου να αποδίδει καρπούς στο 51ο λεπτό: ο Κλωναρίδης «εξέθεσε» τον Μιγκέλ Βίτορ από αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Ατζαγκούν σχεδόν… μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.
 
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε πάντως γρήγορα την «παγωμάρα» από το 0-1 φτάνοντας στην ισοφάριση στο 64΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φακούντο Περέιρα, που άφησε ακίνητο τον Στιλ καθώς στο χτύπημα του Αργεντινού το τείχος του Παναθηναϊκού «άνοιξε» και η μπάλα πέρασε ανάμεσά του αφήνοντας «άγαλμα» τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Ενώ όμως ο «Δικέφαλος» έδειχνε να έχει την τύχη του αγώνα στα… πόδια του ήταν ο Παναθηναϊκός που σκόραρε εκ νέου, βουβαίνοντας την Τούμπα, όταν στο 79΄ ο Ατζαγκούν έφυγε στην κόντρα και βρήκε τον Καρέλη στην περιοχή.

Η πρώτη προσπάθεια του διεθνή επιθετικού σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου, αλλά στο ριμπάουντ βρέθηκε ο ίδιος και με προβολή έστειλε την μπάλα να περάσει τη γραμμή, χαρίζοντας μιας τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής αξίας νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Κίτσιου, Γκολάσα,Τζανδάρης, Τζιόλης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Αθανασιάδης (56' Παπαδόπουλος)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς), Ατζαγκούν
 
 

Πηγή: sport24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:17