Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το Ποντίκι Art προτείνει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι τις 24/12.
Το Ποντίκι Art προτείνει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι τις 24/12.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.12
ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Ηρώ Σαΐα με την ιδιαίτερα μελωδική φωνή της παρουσιάζει το δικό της ρεσιτάλ με τίτλο «Γυναίκα Τριαντάφυλλο». Μια μουσική παράσταση με τραγούδια αγάπης των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη – που υπογράφει την παράσταση – αλλά και των Beatles, Sergio Endrigo και πολλών ακόμα. Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 21.30, 15 ευρώ, 210-3418550.
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12
ΜΠΑΛΕΤΟ. Η «Σταχτοπούτα», το κλασικό παραμύθι του Σαρλ Περώ, παρουσιάζεται σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ. Υποβλητικοί φωτισμοί, λαμπερά κοστούμια, εξαίρετοι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου υπόσχονται ένα αξεπέραστο χριστουγεννιάτικο θέαμα. Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), 16.30 & 20.30, 15-60 ευρώ, 210-7282333.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Στις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Δημήτρη Καρατζιά η σκηνή μετατρέπεται σ’ ένα φαντασιακό αιματοβαμμένο show όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Ο θύτης, ένας μάρτυρας και το θύμα κάθε ιστορίας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος. Info: Πολυχώρος Vault (Μελενίκου 26, Γκάζι), 213-0356472.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21.12
ΘΕΑΤΡΟ. Το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ο Ματωμένος Γάμος» ανεβαίνει υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Γιάννη Κακλέα. Η Εβελίνα Παπούλια, η Λένα Παπαληγούρα, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Λάμπρος Κτεναβός πρωταγωνιστούν στην εμβληματική τραγωδία για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον έρωτα. Info: Θέατρο Αποθήκη (Σαρρή 40, Ψυρρή), 210-3253153.
ΜΠΑΛΕΤΟ. Ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, επιστρέφει στη σκηνή εστιάζοντας στην ονειρική μεταφορά της μικρής Κλάρας σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο. Info: Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59-61), 20.00, 20-50 ευρώ, 210-3662100.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας του βραβευμένου σκηνοθέτη και ιδρυτή του, Jiri Srnec, έρχεται με την παράσταση «Ανθολογία», ένα σπονδυλωτό έργο με επιλεγμένες σκηνές από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πήτερ Παν» και άλλα διάσημα έργα. Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς), 17.00 & 20.00, 10-25 ευρώ, 210-4194550.
ΤΡΙΤΗ 23.12
ΘΕΑΤΡΟ. Μια κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν ανεβαίνει με πρωταγωνιστές τη Γιώτα Αργυροπούλου και τον Μάξιμο Μουμούρη. Απωθημένα, ερωτικά τρίγωνα, η ατέρμονη μάχη των δύο φύλων, κοινωνική υποκρισία, οικονομικές συναλλαγές και εκβιασμοί συνυπάρχουν σε ένα έργο με καταιγιστική πλοκή που μιλά, με δυο λόγια, για μια κοινωνία σε κρίση – σαν τη σημερινή. Σκηνοθετεί ο Μιχάλης Κωνσταντάτος. Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109), 21.00, 5-18 ευρώ, 210-9005800.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Χάρολντ Πίντερ «Party Time». Το θέμα του είναι η πολιτική απάθεια ως προϊόν της συστημικής βίας και της κρατικής τρομοκράτησης. Παίζουν επίσης: Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ντέπυ Μαλλιαρού κ.ά. Info: Θέατρο Από Μηχανής (Ακαδήμου 13, Κεραμεικός), 20.00, 10-14 ευρώ, 210-5237297.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.