search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 12:13
MENU CLOSE

Ο Σακελλαρίδης απαντά στον Γιούνκερ: Είναι καλό που διαφωνεί με την πρόταση των θεσμών

16.06.2015 18:05
Ο Σακελλαρίδης απαντά στον Γιούνκερ: Είναι καλό που διαφωνεί με την πρόταση των θεσμών - Media

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή των σημερινών δηλώσεων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή των σημερινών δηλώσεων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

«Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών».

Η επίθεση Γιούνκερ

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι παραπλανεί τους ψηφοφόρους για τις προτάσεις που έχει κατάθεση με σκοπό την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Δεν ενδιαφέρομαι για την ελληνική κυβέρνηση αλλά ενδιαφέρομαι για τον ελληνικό λαό που υποφέρει περισσότερο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.

«Ο διάλογος εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερος αν η κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι προτείνει η Επιτροπή. Κατηγορώ την ελληνική πλευρά ότι αυτά που λέει δημόσια, δεν έχουν συνέπεια με αυτά που έχω αναφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό.»

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές του προέδρου της Κομισιόν, έρχονται σε συνέχεια της κόντρας που ξέσπασε με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρισμό με τον Γιούνκερ να δηλώνει ότι πρότεινε μία ήπια περικοπή αμυντικών δαπανών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 12:03