Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό, μιας και αυτή την εποχή τα κάστανα έχουν την τιμητική τους.
Υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό, μιας και αυτή την εποχή τα κάστανα έχουν την τιμητική τους.
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε, χωρίς να λιώσουν.
Αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι. Μέσα σε αυτό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Τέλος, ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.