search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Διαλύεται και το Βρετανικό Σύστημα Υγείας – Αναμονή έως και 12 ώρες σε… ράντζα

17.12.2015 07:59
Διαλύεται και το Βρετανικό Σύστημα Υγείας – Αναμονή έως και 12 ώρες σε… ράντζα - Media

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) καθώς διευθυντές νοσοκομείων προειδοποιούν ότι το NHS αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών και τα νοσοκομεία έχουν μπει σε μία πορεία που οδηγεί σε αδιέξοδο.

 

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) καθώς διευθυντές νοσοκομείων προειδοποιούν ότι το NHS αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών και τα νοσοκομεία έχουν μπει σε μία πορεία που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς τα τελευταία χρόνια έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν στις ουρές και σε ράντζα, περισσότερο από 12 ώρες, για να δεχθούν περίθαλψη.

Τον Οκτώβριο του 2010 ο αριθμός των ασθενών που περίμεναν από 4 έως 12 ώρες για να δεχθούν θεραπεία ήταν 6.932 και τον Οκτώβριο του 2015 ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στους 31.582.

Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον, καθώς από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία «έκοψε» σχεδόν 13000 κρεβάτια από τα βρετανικά νοσοκομεία.

Διευθυντής βρετανικού νοσοκομείου δήλωσε στην Dailymirror ότι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν με την ταχύτητα που θα επιθυμούσαν στην παροχή στα έκτακτα περιστατικά.

Εκπρόσωπος του NHS δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα περιστατικά και τόνισε ότι 9 στους 10 ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία δέχονται θεραπεία σε λιγότερο από 4 ώρες!

Ο σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών, δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας χειροτερεύει κάθε εβδομάδα και κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί ότι στα ράντζα, υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε, αισθάνονται άσχημα και έχουν ανάγκη περίθαλψης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:18