search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 17:03
MENU CLOSE

Λάρισα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταλλαγμένης γρίπης – Στην εντατική ο ασθενής

13.01.2016 10:41
Δήλος Ανοικτό Μουσείο: Ένα πρόγραμμα σε πλήρη εξέλιξη - Media

Το πρώτο κρούσμα γρίπης (Η3Ν2 τύπου Α) για τη φετινή περίοδο, στη Λάρισα, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά σε 59χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

Το πρώτο κρούσμα γρίπης (Η3Ν2 τύπου Α) για τη φετινή περίοδο, στη Λάρισα, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά σε 59χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο 59χρονος νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ίου της γρίπης, που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα ευθύνεται σήμερα για τα περισσότερα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα. Γρίπη που προκάλεσε συναγερμό το 2009, με αφορμή την πανδημική κρίση του στελέχους Η1Ν1.

Ο ασθενής, με υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ όπου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η γρίπη, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 17:00