search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Ο αγώνας της Κάλλας με τα περιττά κιλά και η εξαντλητική δίαιτα (Photos)

22.01.2016 15:24
Ο αγώνας της Κάλλας με τα περιττά κιλά και η εξαντλητική δίαιτα (Photos) - Media

Η γνωστή σοπράνο Μαρία Κάλλας ζύγιζε 108 κιλά όταν ήταν ήδη φτασμένη τραγουδίστρια όπερας.

Η γνωστή σοπράνο Μαρία Κάλλας ζύγιζε 108 κιλά όταν ήταν ήδη φτασμένη τραγουδίστρια όπερας.

Ένας Ιταλός κριτικός είχε γράψει για την ερμηνεία της στην παράσταση Άιντα που έγινε στη Βερόνα της Ιταλίας ότι του «ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα» την οποία έπαιζε η Κάλλας».

Αυτό ήταν ένα ισχυρό χτύπημα τη νεαρή Κάλλας, η οποία αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνισή της.

Ο Ιταλός βιομήχανος Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι έκανε πρόταση γάμου στην Κάλλας όταν εκείνη ήταν 24 ετών, υποσχόμενος να την κάνει τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια του κόσμου. Ο Μενεγκίνι το κατάφερε, υποβάλλοντάς την σε εξαντλητική δίαιτα.

 

Από τότε, η διατροφή της περιλάμβανε αποκλειστικά ψητά και σαλάτες. Ο ειδικός για τη ζωή της Κάλλας και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαρία Κάλλας, Μπρούνο Τόζι, δημοσίευσε τις χειρόγραφες συνταγές της από διάσημους μάγειρες.

Φήμες αναφέρουν ότι συνέλεγε τις συνταγές φημισμένων ξενοδοχείων, τι οποίες έγραφε πρόχειρα σε χαρτάκια που έκρυβε στην τσάντα της για να τα μεταφέρει αργότερα στο δικό της βιβλίο συνταγών.

«Λάτρευε το φαγητό. Αγαπούσε ιδιαίτερα τα γλυκά και τις κρέμες, αλλά ζούσε κυρίως με ψητό κρέας και σαλάτες» δήλωσε ο Μπρούνο Τόζι.

Η δίαιτα που ακολούθησε η Κάλλας «ήταν μια επικίνδυνη δίαιτα, που μπορούσε να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα γιατί άλλαζε τον μεταβολισμό της, αλλά ήταν επιτυχής γιατί τη μεταμόρφωσε σε έναν πανέμορφο κύκνο», όπως αναφέρει ο Τόζι στον «Observer».

Δεν έπινε ποτέ κρασί, δεν έτρωγε ζυμαρικά για να προσέξει το βάρος της. Ωστόσο, έπινα σαμπάνια και είχε αδυναμία στο στέικ ταρτάρ. . «Οπως πολλές γυναίκες, η Κάλλας έζησε μια ζωή παλεύοντας για τη γραμμή της» επισημαίνει ο Τόζι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34