search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 01:50
MENU CLOSE

Με λίστα θα γίνονται πλέον τα χειρουργεία

09.02.2016 11:53
Παιχνίδια της τύχης: Εκείνος χαροπάλευε στο χειρουργείο και η γυναίκα του κέρδιζε 27.000 ευρώ στα τυχερά παιχνίδια - Media

Με λίστα σε κάθε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και νοσοκομείο του ΕΣΥ θα γίνονται πλέον τα χειρουργεία προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών για τη διενέργεια χειρουργείου, σύμφωνα με  διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τίτλο “Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου”. 

 

Με λίστα σε κάθε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και νοσοκομείο του ΕΣΥ θα γίνονται πλέον τα χειρουργεία προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών για τη διενέργεια χειρουργείου, σύμφωνα με  διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τίτλο “Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου”. 

Σύμφωνα με τα όσα θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, θα προηγείται ιατρική τεκμηρίωση και στη συνέχεια αξιολόγηση της σοβαρότητας κάθε περίπτωσης και της δυνατότητας χρόνου αναμονής από ειδικευμένους ιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, των εξωτερικών ιατρείων, των νοσηλευτικών τμημάτων και των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στη συνέχεια θα ενημερώνονται και οι ασθενείς. Από τη λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά που θα χρήζουν άμεσα χειρουργικής επέμβασης, ενώ ακριβώς ο τρόπος κατάρτισης της λίστας θα διασαφηνίζεται σε μετέπειτα υπουργική απόφαση.

Σήμερα πάντως ο χρόνος αναμονής για τακτικά χειρουργεία, ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους έξι μήνες, φθάνοντας ακόμη και τον ένα χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 01:33