search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.02.2026 08:30
MENU CLOSE

Συνάντηση του ΥΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

09.02.2016 16:42
Συνάντηση του ΥΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη με τον πρέσβη της Παλαιστίνης - Media

 

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, που θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των δύο λαών μέσα από δύο κρατικές οντότητες, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, που συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι. Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην πρακτική του εποικισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια τακτική που αποδυναμώνει την προοπτική της εξεύρεσης λύσης και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Ο κ. Τουμπάσι ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή, την κλιμακούμενη ένταση με τις Αρχές του Ισραήλ, την επέκταση του εποικισμού, τις έως και τραγικές συνέπειες που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, καθώς και για τα εμπόδια στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη βάση των δύο κρατικών οντοτήτων στην περιοχή. Μετέφερε, επίσης, τη διάθεση της κυβέρνησής του για συνάντηση του Παλαιστίνιου υπουργού Ενέργειας με τον υπουργό ΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός ΠΕΝ επεσήμανε ότι θα δεχτεί με μεγάλη ευχαρίστηση τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, για να εξεταστούν τα πιθανά πεδία συγκεκριμένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επεσήμανε, μάλιστα ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση για ειδικότερη συνεργασία στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη εμπειρία της Ελλάδας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.02.2026 08:30