ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 09:20
MENU CLOSE

Η λιτότητα σκοτώνει (και) τους Άγγλους

17.02.2016 06:59

Οι περικοπές της Βρετανικής κυβέρνησης μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση των ευάλωτων πολιτών στη Μεγάλη Βρετανία, υποστηρίζει έρευνα, και αναφέρεται στην μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι περικοπές της Βρετανικής κυβέρνησης μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση των ευάλωτων πολιτών στη Μεγάλη Βρετανία, υποστηρίζει έρευνα, και αναφέρεται στην μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, καταδεικνύουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας το 2015 αυξήθηκε κατά 5,14% σε σχέση με το 2014 και σε απόλυτους αριθμούς οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 27.000.

Το ποσοστό θνησιμότητας στην Αγγλία και την Ουαλία έπεφτε από τη δεκαετία του 1970 αλλά αυτή η τάση αντιστράφηκε το 2011 όταν το ποσοστό θνησιμότητας άρχισε να αυξάνεται.

Σύμβουλοι υγείας, αποδίδουν την αύξηση στις περικοπές των κοινωνικών παροχών. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντάνι Ντρόλινγκ, σύμβουλος δημόσιας υγείας της Βρετανικής κυβέρνησης, είπε ότι η αύξηση σε ένα χρόνο είναι η μεγαλύτερη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

«Όταν βλέπουμε τα στοιχεία του 2015, δεν αναφερόμαστε απλά σε μία κακή χρονιά. Βλέπουμε αυξημένη θνησιμότητα από το 2012 κυρίως ανάμεσα στις γυναίκες. Υποθέτω ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που ευθύνεται είναι οι περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες» αναφέρει ο καθηγητής.  Αυτές οι ανατροπές, προσθέτει, παρατηρούνται σε μία περίοδο όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι σε κρίση και με περικοπές στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

 

Πηγή: rt.com

ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 09:14
Exit mobile version