Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Ελλάδα θα ζητήσει από τους διεθνείς δανειστές της, να «κλειδώσουν» το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για δάνεια που έχει λάβει από τον επίσημο τομέα με σταθερά επιτόκια, ώστε να καταφέρει να κάνει το ογκώδες χρέος της διαχειρίσιμο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, με αφορμή τις συζητήσεις που θα γίνουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Σε αυτές τις συζητήσεις, η Αθήνα θα προτείνει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους να μην υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ, με το 8% να πηγαίνει σε αποπληρωμές ομολόγων, δόσεων δανείων και επιτοκίων, και το 7% για αποπληρωμές εκκρεμών εντόκων γραμματίων.
Η Αθήνα επιδιώκει να σταθεροποιήσει τα υφιστάμενα κυμαινόμενα επιτόκια των δανείων της ΕΕ, προκειμένου να αποκτήσει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας έναντι πιθανών μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, εξηγεί η πηγή που γνωρίζει το σκεπτικό της ελληνικής πλευράς.
«Με αυτό τον τρόπο θα κλειδώσουν το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης χρέους για τα επόμενα χρόνια και θα δώσουν στους επενδυτές μια ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα θα πρέπει να δαπανήσει κάθε χρόνο η Ελλάδα», ανέφερε η πηγή στο Reuters.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το ΔΝΤ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χαρακτηρίζοντάς το “μη βιώσιμο”, με την Γερμανία να αντιτείνεται σθεναρά της πρότασης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναρριχήθηκαν σε υψηλό 6 εβδομάδων σήμερα, μετά την ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας που περιγράφει σε έκθεσή του το ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.