ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 23:04
MENU CLOSE

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στον Έβρο, στα νησιά και στα αεροδρόμια μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία - Σε εγρήγορση η Αθήνα

15.07.2016 22:51

 

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, η επιφυλακή διατάχθηκε για παν ενδεχόμενο, δεδομένου ότι η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο αναπληρωτής υπουργός και οι επιτελείς της ΕΛΑΣ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο ζήτημα είχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Κύπριο πρόεδρο.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με ψυχραιμία εκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 23:00
Exit mobile version