search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 19:00
MENU CLOSE

Ένας Έλληνας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

09.08.2016 11:51
Ένας Έλληνας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας - Media

 

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι το ένα από τα δύο νέα μέλη που διόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ), συγκεκριμένα στο επιστημονικό συμβούλιό του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πήρε το διδακτορικό του στη μοριακή γενετική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς Έλληνες ερευνητές στο πεδίο της Βιολογίας. Έχει βραβευθεί κατ’ επανάληψη και, μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒ) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.

Το άλλο νέο μέλος είναι ο Κουρτ Μέλχορν, διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για θέματα Πληροφορικής και καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντ.

Το 22μελές Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΣΕ (European Research Council-ERC) είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για τη στρατηγική και την κατανομή των κονδυλίων στους ερευνητές. Όλα τα μέλη του επιλέγονται από μια ανεξάρτητη εξαμελή επιτροπή επιλογής. Πρόεδρος του ΕΣΕ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2007, είναι ο Γάλλος καθηγητής Ζαν-Πιέρ Μπουργκινιόν.

Το ΕΣΕ, που διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020, αποτελεί τμήμα του ευρύτερου πλαισίου «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 18:59