search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Ρίο 2016: Τα τελευταία αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών

10.08.2016 05:35
Η Άννα Κορακάκη αποκαλύπτει: Τύπωνα μόνη μου την ελληνική σημαία για να φοράω τα χρώματα της χώρας μου - Media

Ολόχρυση η Άννα Κορακάκη!

Άθλο πέτυχε η Αννα Κορακάκη που στην πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό στον τελικό της σκοποβολής των 25 μέτρων.

Η 19άχρονη πρωταθλήτρια πριν από μερικές ημέρες είχε κατακτήσει το χάλκινο στο αεροβόλο 10 μέτρων, επιτυχία που δεν έχει επαναληφθεί από καμία άλλη Ελληνίδα αθλήτρια (δύο Ολυμπιακά μετάλλια στους σύγχρονους Αγώνες).

Ο προηγούμενος αθλητής που το έχει κάνει αυτό ήταν ο θρυλικός υπεραθλητής Κωνσταντίνος Τσικλητήρας με 4 μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1912 στο 2016, δηλαδή έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια μετά, το κατάφερε στο Ρίο η Άννα Κορακάκη. 

Στην 4η θέση ο Κοκκαλάνης

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε χθες ο Βύρων Κοκκαλάνης, σήμερα στην 4η ιστιοδρομία των RS:X έμεινε στην 13η θέση, στην 5η και στην 6η ιστιοδρομία πήρε την 5η θέση, κι έτσι ο Έλληνας ιστιοπλόος βρέθηκε κατέβηκε από την 3η στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Αγγελική Σκαρλάτου, μετά την 12η θέση στην 4η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών και την 17η θέση στην 5η ιστιοδρομία, πήρε την 15η θέση στην 6η ιστιοδρομία, κι έτσι έπεσε στην 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Κουπιά…τελικού!

Στην κωπηλασία, η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών, με τους Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Οι Έλληνες κωπηλάτες πέρασαν 3οι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:23.95. Νωρίτερα, το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών (Νικολαϊδου/Ασουμανάκη) είχε πανηγυρίσει και αυτό την πρόκριση στον τελικό. Οι Ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες στην 1η ημιτελική σειρά τους με χρόνο 6:51.99. 

Ήττα για την Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία

Στην τοξοβολία, η Ευαγγελία Ψάρρα ηττήθηκε με 7-3 από τη Γιαπωνέζα Καόρι Καβανάκα στη φάση των «64» και περάτωσε τις υποχρεώσεις της στη Βραζιλία, στην πέμπτη συμμετοχή της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, καταλαμβάνοντας την 33η θέση. 

Αποκελεισμός σοκ του Ρομάν Μουστόπουλου

 Στο τζούντο, ο Ρομάν Μουστόπουλος υπέστη αποκλεισμό σοκ στη φάση των «32» της κατηγορίας των -81 κιλών από τον Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ).

Ήττα για τρεις Έλληνες κολυμβητές

Στην κολύμβηση, χωρίς κάποια πρόκριση, αλλά με ένα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά «χρώματα» οι σημερινοί προκριματικοί. Πρώτος από ελληνικής πλευράς «ρίχθηκε στη μάχη» ο Γκολομέεβ, ο οποίος έλαβε μέρος στα 100μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη τρίτος στην πέμπτη προκριματική σειρά με επίδοση 48.68, με την οποία βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (48.85 από τις 24/5/15 στο Νανσί), ωστόσο κατετάγη 20ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια. 

    Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Παναγιώτη Σαμιλίδη και Δημήτρη Κουλούρη να αγωνιστούν στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο, ωστόσο δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς. Ο Σαμιλίδης κατέλαβε την όγδοη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 2:12.68 και την 27η στο σύνολο, την ώρα που ο Κουλούρης κατετάγη έβδομος στην 2η προκριματική σειρά με επίδοση 2:14.86 και 35ος στο σύνολο. Έτσι, αμφότεροι οι Έλληνες πρωταθλητές έμειναν εκτός της προνομιούχου 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09